Ingyenes szállítás 30 000 Ft felett!

Bemutatkozás

Szia! Örülök, hogy itt vagy!

Büki Anett vagyok a Planty & more márka megalkotója.

Mindig is szerettem a textilekkel való munkát, középszinten textiltervezést tanultam, azóta viszont sokféle utat bejártam.
Most itt az alkalom, hogy álmaimat követve éljek.
2021 augusztusában elindítottam vállalkozásomat. 

Minden terméket kézzel készítek.
Az alap kollekció részét képezik a hulladékmentes szabásmintával készült ruhák.
Valamint táskákat, hajgumikat és ékszereket is készítek, hogy ne legyenek unalmasak a hétköznapok számomra és számodra sem. 

Munkáimat itt a webáruházban vagy alkalmanként személyesen, kézműves vásárokon tekintheted és vásárolhatod meg.
Illetve Szegeden személyesen hozzám is el tudsz jönni, megnézni, felpróbálni a kiszemelt ruhákat!

Fenntarthatóság:

Ahogyan a hétköznapjaimban fontos számomra a fenntarthatóság és a környezet védelme, így a kollekciók megalkotásánál is nagy hangsúlyt fektetek erre.

A természetes textileket részesítem előnyben, mint például a LEN, PAMUT, BIOPAMUT, VISZKÓZ és a legnagyobb kedvencem a TENCEL. Minden textil amit használok Oeko-tex minősítéssel rendelkezik, emellett néhány textil másféle környezetbarát minősítéssel is, ezeket mindig feltüntetem a ruhák leírásában.

A ruhák tervezésénél és a szabásnál is törekszem minél kevesebb hulladékot termelni. A kevés hulladékot pedig felhasználom apró kiegészítőknél, mint a hajgumi, vagy olyan szervezeteknek/személyeknek adományozom, akik hasznosítják a számomra feleslegessé vált textildarabokat. Ezután új életet kapnak egy párna tömésében vagy rongyszőnyeg formájában.

Emellett teljesen hulladékmentesen elkészített ruhák is megtalálhatóak a kollekciókban. Keresd a “zero waste” elnevezést!

Legfrissebb alkotásaim a hímzett ékszerek. Sokkal fenntarthatóbb alternatíva az ékszerek viselésére, hiszen 100% pamut fonalból készülnek 100% pamut textilre, amiket nemesacél alapokra illesztek.

 

Csomagolás tekintetében is a környezettudatosság a fő célom. Minden rendelést újrahasznosított papírból készült dobozba csomagolok, papír ragasztószalaggal lezárva. Valamint a termékek kapnak egy védő borítást is selyem papírból. 
Kérlek, ha tudod használd ezeket újra, vagy dobd a szelektív hulladékgyűjtőbe!

Shopping Cart